Метро количката е спој на компактност и удобност Една од недоумиците кои ги имаат родителите кога избираат детска опрема е дали да купат поголема количка или помала и компактна. Аргументите одат во полза и на едната и на другата – па како тогаш да се направи вистинскиот избор? Размислете каков е вашиот животен стил. Ако вашето секојдневие ...

#ЗоштоНосење Најголем дел од истражувањата посветени за придобивките од допир или ‘skin-to-skin’ контакт се однесуваат на предвремено родени новороденчиња чија телесна тежина е < 2 kg. Светската Здравствена Организација (СЗО) препорачува употреба на марами со цел воспоставување на контакт помеѓу предвремено родените мали бебиња и родителите, ефект кој е познат под теминот 'kangaroo care'. Водејќи се ...

За време на празници и родендени, секој родител се обидува да најде интересни, но и трајни играчки за своите деца. Секој посакува играчки што ќе траат со години, што се безбедни и по можност никогаш да не им здодеат на децата. Тоа е сон на секој родител (и на детето) ...

МЕНИ

Сите права се задржани