Baby Tula Coast Explore – Mason

Основни карактеристики:

  • Од новороденче до 20 kg (од 3,2  до 20 kg) телесна тежина.
  • положби на носење: напред  на начин на кој детето со лицето e свртено према родителот, напред на начин на кој детето со лицето e свртено према напред и на грб.
  • Оптимална удобност така што рамените ремени овозможуваат двојно подесување на вратот и рамењата
  • Широк појас кој овозможува рамномерна распределба на тежината на детето
  • Овозможува ергономска “M” положба  на нозете на детето, со раширени колена и положба на `рбетот во облик на буквата “С”
  • Прилагодлива перница за подршка на главата и вратот на детето
  • Качулка која лесно се вади и поставува за приватност и заштита од сонце  (UPF 50+).
  • Голем преден џеб на појасот на носилката
  • Лесен материјал од 100% памук и мрежеста перфорирана ткаенина, пропустлив за воздух кој лесно се чисти и пере.

Носилката се подесува по ширина и висина како би се прилагодила на вашето дете во било која фаза на растење.

12,200 ден 7,320 ден

Out of stock

Description

Предупредување:

Пред да почнете да ја користите носилката во положба во која лицето на детето е према напред, бидете сигурни дека детето може самостојно да го контролира држењето на вратот и главата, а неговата глава при носење према напред треба да биде над горниот дел од носилката. Истотака препорачуваме тежината на детето да биде измеѓу 6 и 10 kg  за носење во положба према напред, а за постигнување на оптимална удобност носењето према напред треба да биде во кратки временски периоди. Проверувајте го вашето дете со цел да воочите знаци на поспаност или прекумерна стимулација. Не се препорачува детето да спие во положба на носење во која детето се свртено према напред.