Lassig пончо за на плажа – Кактус

Пончо за плажа од Lassig ве повикува веднаш после капење да ве стопли и исуши убаво. Истиот е со надворешен полиестер (рециклиран) со UV заштита од UPF 80.  Надворешниот дел од микрофибер ве штити од ветрот а удобната внатрешност од фротир ја апсорбира влагата.

 

2,470 ден

Опис

Пончо Lassig e со надворешен материјал од полиестер кој има UV заштита од UPF 80 и е идеален придружник за на плажа.

Пончо за на плажа во голема мерка ќе ве загрее по прскањето. Не само што ве штити од сонцето, туку и од ветрот благодарение на надворешниот дел од микрофибер што брзо се суши и е цврсто ткаен а додека пак меката крпа ја апсорбира влагата внатре.

Пончо е исто така пешкир со капа, наметка која штити од ветрот, крпа за пливање што се суши брзо и килим на плажа што го отфрла песокот. Пончо е придружник и е секаде каде што малите деца се забавуваат.

Користејќи рециклирани материјали и иновативни процеси, како и отфрлање на животински компоненти, Lässig придонесува за кружната економија и зачувувањето на ресурсите на Земјата.

Lassig пончо за плажа со UV заштита од UPF 80  тестиран е према UV STANDARDU 801 (Hohenstein).