(86-92) Lässig вреќа за спиење од муслин – зелена

Летната вреќа за спиење за бебиња со сертификат Lässig GOTS е изработена од органски памук. Неговиот патент со целосна должина и целосен обложен со штитник за брадата го олеснува облекувањето и соблекувањето.

Големина 86/92

2,170 ден

Description

Летната вреќа за спиење за бебиња, го олеснува менувањето на пелените навечер и нуди доволно простор за нозете за бебињата кои сакаат да клоцаат наоколу. Повеќеслојната ткаенина од муслин (изработена од памук (органски)) е нежна за кожата, лесна и дише и помага да се одржи рамномерна и удобна телесна температура во текот на ноќта.

За лесно облекување и соблекување, оваа вреќа за спиење без ракави е опремена со долг патент по целата должина, што воедно го олеснува менувањето на пелените на малечките бидејќи не мора целосно да се вади. Заштитникот за брадата и заштитниот капак на патент ја штитат чувствителната кожа на бебето кога патентот е поставен горе и вашето малечко спие.

Вреќата за спиење за бебиња има ознака TOG од 1, се пере на 30°C со нежен циклус и е достапна во неколку бои и големини. Истата е произведена и сертифицирана според упатствата GOTS (Глобален стандард за органски текстил).

Добро е да се знае:
За различни собни температури се препорачуваат различни вреќи за спиење како и облека за спиење. Изборот е полесен ако ја земете во предвид вредноста на TOG заедно со собната температура. TOG е мерна единица за топлинска отпорност на текстил и дава информации за тоа колку е топло на бебето во вреќата за спиење. Колку е поголема вредноста на TOG, толку е потопла вреќата за спиење.