Baobaby меки детски чевли, Fly mint

Супер удобни детски чевли идеални за лазење, први чекори и деца до 3 години, со слатки ликови кои го развеселуваат вашето дете. Исклучително меките и флексибилни чевли на Baobaby го поддржуваат природниот развој на стапалата. Тие обезбедуваат слобода на движење, со нив детето може слободно да ползи, стои и да ги прави првите чекори. Со носење на чевлите Baobaby, вашето дете развива подобро чувство за рамнотежа и ги зајакнува мускулите на стапалото. Направени се од врвна вистинска кожа безбедна за боси стапала на децата. Baobaby чевлите се дизајнирани и произведени во Хрватска, ЕУ. Благодарение на веселите перфорирани вдлабнатини  во самата кожа на овој модел, чевлите се уште подишливи и поудобни! Идеален модел за топли денови и загреани простории.

-ѓон против лизгање
-лесно се облекуваат
-мека и флексибилна кожа
-погоден материјал за деца склони кон алергии
-без хром
-исклучителна долговечност
-рачна изработка во ЕУ

СОСТАВ:
Ѓон и горен дел: 100% вистинска кожа со IVF сертификат за природна кожа, без хром, зашиени заедно, без лепак.

Големина:  

XS (17) за возраст од 3-6 месеци со должина на стапалото 9,7-10,6cm

S (18) за возраст од 6-12 месеци со должина на стапало 10,7-11,6 cm 

M (19/20) за возрат од 9-15 месеци со должина на стапало 11,7-12,6 cm

L (21/22) за возрат од 12-18 месеци со должина на стапало 12,7-13,6cm  

XL (23) за возрат од 18-24 месеци со должина на стапало 13,7-14,6cm   

2XL (24) за возраст од 24-36 месеци со должина на стапала 14,7-15,6cm  

2,400 ден